Przepis na dwie porcje:
250 g makaronu tagliatelle,
3 pomidory,
10-15 g boczku,
2 cebule,
3 ząbki czosnku,
oliwa, sól, świeżo zmielony pieprz,
tarty parmezan
Pokroić drobno boczek, cebulę oraz czosnek. Pomidory sparzyć wrzątkiem i zdjąć z nich skórkę. Pokroić w większe kawałki. Na niewielkiej ilości oliwy wytopić boczek, dodać cebulkę i czosnek i smażyć parę minut. Potem dodać pomidory i dusić aż wszystkie składniki się połączą. Dodać ugotowany makaron, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Całość posypać parmezanem i oczywiście na koniec coś zielonego:-)
Smacznego!
o maaatko, uwielbiam *.* ale mam ochotę...
OdpowiedzUsuńzapraszam na kulinarne rozdanie :)
www.cookplease.blogspot.com
Pysznie, prosto i z makaronem ! ;) Czyli najlepiej jak tylko może być :)
OdpowiedzUsuń