czwartek, 17 kwietnia 2014

Sałatka: szpinak i mozzarella i orzeszki pini

Wiosna za oknem i wiosna na talerzu. Kolorowo i pysznie a do tego niewiele kalorii.


Składniki na 2 spore porcje:
mała szpinaku baby,
2 kulki mozzarelli,
garść orzeszków pinii,
12 pomidorków daktylowych lub cherry,
2 garści oliwek zielonych,
dobra oliwa z oliwek,
sól morska gruboziarnista,
świeży pieprz


Na suchej patelni uprażyć orzeszki pinii. Szpinak umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Mozzarelle pokroić w paski, oliwki przekroić na pół. Pomidorki umyć, osuszyć i przekroić na pół. Na talerzu ułożyć szpinak, na to ser mozzarella, pomidorki i oliwki. Posypać orzeszkami, skropić oliwą z oliwek. Przyprawić świeżo mielonym pieprzem i solą.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Pięknie i kolorowo, chętnie zjadłabym porcyjkę takiej sałatki.

    OdpowiedzUsuń
  2. 32 year-old Executive Secretary Thomasina Kleinfeld, hailing from Westmount enjoys watching movies like Song of the South and Sculling. Took a trip to Redwood National and State Parks and drives a Sonata. to

    OdpowiedzUsuń

Witam, bedzie mi miło jak cos napiszesz:-)