czwartek, 8 maja 2014

Pasta jajeczna z fetą

Bardzo lubię pasty jajeczne. Spróbowałam tej z Kwestii Smaku i byłam pozytywnie zaskoczona, że połączenie jajek i fety może tak dobrze smakować.


Składniki, 2 porcje:
3 jajka ugotowane na twardo,

100 g miękkiego sera typu feta,
1 łyżka majonezu,

1 łyżka posiekanego szczypiorku,
sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo, około 10 minut gotowania. Wystudzić.Obrać i pokroić w kosteczkę. Włożyć do miseczki,dodać majonez, szczypiorek, pokruszona fetę i dobrze wymieszać. Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem.


Smacznego!





1 komentarz:

  1. Lubię takie pasty, idealne na śniadanie, ja zamiast fety dodaję ser bałkański (np. z lidla), trochę mniej słony, ale równie dobry :)

    OdpowiedzUsuń

Witam, bedzie mi miło jak cos napiszesz:-)