Składniki na 3-4 porcje:
1 filet z piersi kurczaka,
marynata: oliwa z oliwek, sok z cytryny, sól, pieprz, oregano
ćwiartka kapusty pekińskiej,
1 puszka fasoli czerwonej,
1 pęczek koperku,
kawałek pora (jasna część),
2 ogórki kiszone,
2 łyżki majonez,
3 łyżki jogurtu greckiego,
sól, pieprz do smaku
Filet marynujemy przez minimum 30 minut, następnie pieczemy bez tłuszczu w piekarniku.Kapustę drobno kroimy, tak samo koperek i ogórki kiszone. Jasną część pora dokładnie wypłukujemy i kroimy drobniutko.Fasolę odsączamy na sicie. Kurczaka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z jogurtem i majonezem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witam, bedzie mi miło jak cos napiszesz:-)