niedziela, 6 kwietnia 2014

Ekspresowa zupa jarzynowo-serowa

Kiedyś koleżanka powiedziała mi jak szybko robi pyszną zupkę jarzynową. Zasmakowała zarówno mi jak i mojemu menowi i często ją robię gdy nie mam czasu na gotowanie.
Składniki na 4-6 porcji: mrożonka 6-8 warzyw: wiosenna, zimowa lub jesienna,
4-5 ziemniaków,
pół litra bulionu,
1 serek topiony 100 g bez dodatków smakowych np. gouda,
vegeta, pieprz

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Bulion zagrzewamy, wrzucamy ziemniaki i mrożonkę i gotujemy około 15 minut. Doprawiamy i wrzucamy serek pokrojony na kostkę. Mieszamy aż serek się rozpuści. I gotowe, prawda, że ekspresowe? :) 

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Zupka wysmienita,wlasnie ja zrobilam,tylko dodalam serek szwajcarski /swiss/,bo kremowego nie kupuje

    OdpowiedzUsuń
  2. Musze spróbować ze serkiem szwajcarskim:-)

    OdpowiedzUsuń

Witam, bedzie mi miło jak cos napiszesz:-)