niedziela, 30 marca 2014

Mus z mango z serkiem waniliowym

Fajny deser, bardzo szybki do zrobienia. Mango ma bardzo ciekawy smak, jeśli nie znacie koniecznie spróbujcie. Powstał pod wpływem impulsu, z tego co było w kuchni.



Składniki na 4 małe szklaneczki:
1 dojrzałe mango,
200 g serka waniliowego,
sok z połowy cytryny,
3 czubate łyżki cukru pudru,
płatki migdałowe

Mango obrać, pokroić na kawałki a następnie zmiksować w malakserze z dodatkiem cukru pudru i soku z cytryny. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni bez tłuszczu. Wypełnić szklaneczki przekładając warstwą serka waniliowego. Posypać płatkami migdałów.

Smacznego!



1 komentarz:

  1. Wygląda wyjątkowo kusząco, i tak słonecznie :)

    OdpowiedzUsuń

Witam, bedzie mi miło jak cos napiszesz:-)