Kiedyś tą sałatkę robiłam bardzo często.Wyjątkowo dobre połączenie smaków, koniecznie wypróbujcie a może też polubicie. Na imprezę lub do pracy, każda okazja jest dobra.
Przepis na 4-6 porcji:
1 torebka ryżu brązowego,
1 filet kurczaka ugotowany w bulionie,
puszka ananasa,
puszka kukurydzy,
mały słoiczek selera konserwowanego,
garść rodzynek,
2 łyżki majonezu light,
2 łyżki gęstego jogurtu greckiego,
2 łyżki żółtej przyprawy curry,
sól do smaku
Ryż ugotować i wystudzić. Odsączyć kukurydzę i seler, ananasa pokroić w kostkę. Seler też możemy pokroić na mniejsze kawałki. Filet kurczaka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce. Przechowywać w lodówce do 3 dni.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witam, bedzie mi miło jak cos napiszesz:-)