sobota, 1 marca 2014

Jajka na szynce prosciutto - weekendowe śniadanko

Alternatywa dla niedzielnej jajecznicy, która mi się ostatnio znudziła.



na 2 porcje:
100 g szynki prosciutto,
4 jajka,
garść posiekanego szczypiorku,
2 łyżki masła,
2 garści mieszanki sałat,
krem balsamiczny,
sól, pieprz

Na papierze pergaminowym rozkładamy szynkę, każdy plasterek osobno.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut. W tym czasie na patelni rozgrzewamy masło i smażymy jajka sadzone. Jajka układamy na szynce, posypujemy szczypiorkiem, dodajemy po garści sałaty na porcje i lekko polewamy gęstym kremem balsamicznym.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. pycha! uwielbiam późne weekendowe śniadania na ciepło :)

    OdpowiedzUsuń

Witam, bedzie mi miło jak cos napiszesz:-)