piątek, 6 grudnia 2013

Ciastka migdałowe mojej Mamy

Kolejny super przepis od mojej Mamy, ciasteczka robi się bardzo szybko, jeszcze szybciej znikają:-) Polecam!




Składniki:
półtora szklanki mąki,
1 szklanka zmielonych migdałów lub orzechów,
18 dag masła,
pół szklanki cukru brązowego,
łyżeczka ekstraktu z wanilii,

Masło posiekać, połączyć z pozostałymi składnikami. Z wyrobionej kuli kształtować małe rogaliczki. Piec około 20 minut, 180 stopni (termoobieg). Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Smacznego!



3 komentarze:

  1. Wyglądają prześlicznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham takie pakować do słoika, patrzeć, a potem koc, kubek z mlekiem...:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przypominam, iz warunkiem zaakceptowania przepisu jest umieszczenie wraz z nim banerka akcji na blogu. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Witam, bedzie mi miło jak cos napiszesz:-)