niedziela, 26 stycznia 2014

Ciastka migdałowe z masłem orzechowym

Trochę zdrowe, trochę niezdrowe. Starałam się takich niezdrowych składników dodać jak najmniej ale jednak trochę mąki pszennej i trochę masła się w tych ciasteczkach znalazło. Ale za to bez cukru, trochę tylko syropu z agawy i trochę cukru pudru na koniec. Na każde ciasteczko po orzechu pekan na ozdobę:-)
Składniki na około 12 sztuk:

1 szklanka mielonych migdałów,
50 g migdałów bez skórek drobno posiekanych,
1 jajko,
50 g masła,
1/2 szklanki masła orzechowego,
4 łyżki syropu z agawy,
1 łyżeczka sody oczyszczonej,
1/2 szklanki mąki pszennej,
1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej


Mieszamy wszystkie składniki, zagniatamy, formujemy małe ciastka i pieczemy na pergaminie w temperaturze 180 stopni około 20 minut. (do zrumienienia).

Smacznego!

1 komentarz:

Witam, bedzie mi miło jak cos napiszesz:-)