sobota, 19 października 2013

Pasta serowo-kaparowa

Na śniadanie gdy mamy ochotę na coś innego do kanapki niż ser i wędlina, polecam pastę np. taka serowo-kaparową. Ja ser utarłam na średnich oczkach ale można zetrzec drobniej, wtedy uzyskamy bardziej smarowną pastę.





Składniki:
10 dag żółtego sera,
garść kaparów,
2 łyżki majonezu,
pół pęczka koperku,
pieprz, słodka czerwona papryka

Ser zetrzeć na tarce o średnich otworach. Garść kaparów z zalewy i garść posiekanego koperku rozdrobnić w malakserze.Wymieszać składniki, dodać pół łyżeczki słodkiej, czerwonej papryki w proszku i pieprz mielony. Dodać 2 spore łyżki majonezu i wszystko dokładnie wymieszać.

Smacznego!

1 komentarz:

Witam, bedzie mi miło jak cos napiszesz:-)