piątek, 18 października 2013

Surówka pekińska z czosnkiem

Regularnie przeglądam przepisy na Durszlaku, czasem na tyle zaciekawi mnie przepis, że wypróbowuje go. Czasem jest to jednorazowa próba, ciekawe doświadczenie, inny smak ale nie na tyle ciekawy aby chciało się go powtórzyć. A czasem jest to wielkie odkrycie, potrawa, która na stałe wejdzie na listę ulubionych dań. Tak jest własnie z tym przepisem. Znalazłam go tutaj  i odtworzyłam dokładnie jak w przepisie. Rewelacja! Proste a smakuje przepysznie, nie jest to surówka do pracy, smak i zapach czosnku jest dość intensywny, jest to świetna surówka na niedzielny obiadek.





Składniki ( dla 4 osób):
1 nieduża główka kapusty pekińskiej,
4 duże ząbki czosnku,
sok z jednej cytryny,
2 cukru,
6 łyżek majonezu,
sól, pieprz

Kapustę dokładnie umyć i poszatkować. Wrzucić do miski i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i 2 łyżki cukru. Dokładnie wymieszać i dodać majonez. Jeszcze raz wymieszać.Pychotka:-)

Smacznego!


1 komentarz:

Witam, bedzie mi miło jak cos napiszesz:-)