sobota, 7 września 2013

Meksykańskie risotto

Została mi jedna papryka nadziana farszem picodillo z tego przepisu Spojrzałam co w lodówce, było trochę ugotowanego na sypko ryżu, puszka czerwonej fasoli i trochę kiełbasy chorizo. I tak powstał ten kolorowy misz masz:-)


Przepis na dwie porcje:
1 papryka nadziana picadillo,
szklanka ryżu ugotowanego na sypko,
1 cebula drobno pokrojona,
puszka czerwonej fasoli,
10 dag chorizo,
pół szklanki mrożonego groszku,
olej, sól, pieprz.

Na dużej patelni rozgrzać olej, przesmażyć cebulę z drobno pokrojonym chorizo około 5 minut. Dodać mrożony groszek i pokrojoną paprykę wraz z nadzieniem. Smażyć 2 minuty. Odsączyć fasolę, dodać razem z ryżem na patelnię i chwilę smażyć aż wszystko się zagrzeje.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam, bedzie mi miło jak cos napiszesz:-)