Te kotleciki są pyszne, mogą być świetną alternatywą dla kotletów mielonych, a sos pesto bardzo do nich pasuje.
Przepis na na 8-10 kotlecików:
38 dag tofu,
marchew,
cebula,
10 dag sera żółtego startego,
1 jajko, olej,
pół pęczka natki,
sól, świeżo zmielony pieprz
Tofu kroimy na kawałki, natkę i cebulę siekamy. Marchew kroimy w małą kostkę. Wszystko wrzucamy do dużego malaksera i miksujemy. Dodajemy jajko, ser żółty, mieszamy i doprawiamy. Odstawiamy na 1 godz. do lodówki. Formujemy kotleciki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Nie ma potrzeby panierować w bułce tartej. Usmażone odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z pesto wg przepisu tutaj.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witam, bedzie mi miło jak cos napiszesz:-)